OKAZJA - Parmigiano Reggiano 16-miesięczny 200g.

Chwilowy brak produktu




Biochemicy i dietetycy zgadzają się, że Parmigiano-Reggiano ma uprzywilejowaną pozycję wśród artykułów naturalnych. Jest on zalecany nie tylko do zastosowań kulinarnych (jako zwykły ser stołowy; komponent potraw wykwintnych i zdrowych; jako dressing czy deser), ale także jako ważny komponent diet przypisywanych w trakcie chorób i/albo starości.

Pediatrzy, na przykład, doradzają matkom i pielęgniarkom wzbogacanie żywności dla dzieci w Parmigiano-Reggiano. Wapno, fosfor, witaminy i inne mikroelementy sera idealne odżywienie dla ciała w trakcie kolejnych lat wzrostu .dedykowany dla osób z nietolerancją laktozy.

100 g sera Parmigiano-Reggiano gromadzi: Woda 30,8 g Sód 650 mg Witamina B6 110 mcg Białko całkowite 33,0 g Potas 100 mg Witamina B12 4,2 mcg Tłuszcz 28,4 g Magnez 43 mg Witamina PP 55 mcg Kalorii 392 kcal Cynk 4 mg Kwas pantotenowy 320 mcg Chlorek sodu 1,39 g Witamina A 270 mcg Cholina 40 mg Wapń 1160 mg Tiamina 34 mcg Biotyna 23 mc Fosfor 680 mg Witamina B2 370 mcg .

Najpopularniejsze produkty